Mam pytanie odnośnie naklejki na boczkach pod siedzeniem. Jak powinien wyglądać emblemat z 95roku? Jedne mają ZEPHYR inne ZEPHYR i pod spodem nachodzące na napis 550.
Ok. jeśli ktoś podałby wymiary tego napisu to byłbym wdzięczny chce wykonać na boczek naklejkę właśnie z samym napisem zephyr w kolorze białym albo srebrnym, na przeźroczystej folii, tak żeby ładnie odbijało na ciemnym lakierze.
Ktoś miał po 10zł te naklejki na forum - zobacz na giełdę... Chyba Doman, ale nie wiem....
Wysłałem mail do Domana, ale jest cisza-sprzedawał je kilka lat temu Będą dorabiane z folii
Puki co... kupiłem za śmieszne pieniądze emblematy na zbiornik, oryginalne od LTD 400. Od zephyrowskich różnią sie tylko otworami na śrubki
Troche je stuningowałem:
Jeden z nich jest troche podziabany po glebie. za delikatna rzecz żeby wypełniać czymkolwiek. Lepiej nie bedzie
Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma
Podepnę się pod temat.
Mam pęknięty boczek pod siedzeniem z emblematem "Zephyr". Będę malował cały zbiornik więc pomyślałem żeby pomalować też ten boczek. Mam pytanie o emblemat, czy można go jakoś bezinwazyjnie odkleić tak żeby potem móc go z powrotem wykorzystać?
Mój Zephyr był kiedyś czarny ale jeden z poprzednich właścicieli pomalowali go całego na bordowo. Ten emblemat wygląda że jest tylko przyklejony, nie był później pomalowany lakierem bezbarwnym.
Ostatnio edytowany przez antii7 (2016-04-19 08:29:14)
możesz go odkleić szpachelką potem taśma np. M3 i bedzie wszystko grało. Boczki pękaja ze względu na wadę konstrukcyjną aby nie pękał trzeba w niego wtopić w to miejsce zbrojenie. Polecam pierwsze wtopic ciekie twarde druty tak co 0,5cm a nastepnie od wewnątrz jeszcez wzmocnić włuknem