Chociaż nie mam już Zefira, pomyślałem,że można by zebrać w jednym wątku informację o cenach poszczególnych prac przy renowacji, bądź przeróbkach naszych maszyn, z namiarami na firmy które to robią. Pomoże to innym wstępnie skalkulować koszty odnowienia swojej maszyny. Jak zobaczyłem silnik Lola to mi szczenka opadła. Co myślicie
(A zefira jeszcze będę miał )
Pytasz dla klienta ceny? To każdy będzie miał lekko inne. Każda część kraju ma inne ceny. Jak sobie robisz sam i przywozisz rozebrany element to inaczej. Droga zabawa.
Ostatnio edytowany przez Yamamoto (2019-03-14 09:37:55)
Generalnie chodziło mi o usługi typu malowanie, piaskowanie, sodowanie, polerowanie itp
Same blachy od moto (bak, błotnik, zadup, boczki) - od 1 k PLN
Jak dostarczysz całe moto to drożej, bo rozbiórka i poprawki np spawanie etc.
Piaskowanie+malowanie proszkowe:
Wydechy (tłumiki) - 100 zł
Felgi - 100 zł za felgę,
Gmole+uchwyt pasażera+dekle - 100 zł
Piaskowanie zbiornika - 50 zł.
Ceny piaskowanie+malowanie proszkowe - STELCO Kraków.
Im mniej pracy ma podwykonawca tym taniej.
W tej chwili mogę jedynie podać cenę za sodowanie silnika (zawiozłam go bez bebechów, ale skręcony na pojedyncze śrubki)
Ta przyjemność kosztowała mnie 120pln w firmie http://www.szczodrypiaskowanie.com.pl/ (Warszawa)
Jestem jeszcze przed całym procesem piaskowania i malowania proszkowego elementów nadwozia więc szczegóły podam jak tylko będę wiedział ile mnie to wyniesie.
Lakierowanie zbiornika i błotników mam za free. Chyba, że zdecyduję się na jakieś szparunki.
Ceny zawsze będą względne - w zależności od regionu, znajomości i "profesjonalności" zakładów.
ja uściśle: u nas piaskowanie w komplecie z malowaniem proszkowym kosztuje 100zł. nie oddzielnie tylko razem
Hej,
Mam w zamiarze podczas zimowego remontu upiększyć nieco silnik. Co miałbym zrobić? Domyślam się, że piaskowanie silnika to podstawa. Coś jeszcze? Lakierowanie, malowanie? Wolałbym zostawić go w oryginalnym kolorze.
Użytkownik
Zamiast piaskować bym się zastanowił nad szkiełkowaniem. Aluminium wygląda ładniej po szkiełkowaniu.
ja za piaskowanie/szkiełkowanie elementów do Jawki płaciłem koledze 200zł, ryczałtem w zasadzie niezależnie od ilości elementów, w Oleśnicy
malowanie proszkowe we Wro 246zł
Czy po piaskowaniu / szkiełkowaniu trzeba jeszcze proszkowo pomalować silnik, czy nie trzeba?