Ogłoszenie

Zachęcamy do aktywnego udziału w życiu forum.

#1 2024-03-14 15:54:01

Meguro

Użytkownik

Punktów :   

Lusterka Zephyr

Cześć, czy ktoś może wymieniał oryginalne lusterka na jakieś inne klasyczne okrągłe? Zamówiłem raz zamiennik z gmoto ,producent chyba vicma, ale odesłałem je z powrotem coś mi w nich nie pasowało. Temat wymiany lusterek powrócił , spodobały mi się z kawasaki w800 cafe/street , są dostępne nowe oryginały na stronie kawasaki  , tylko nie ma opisu jaki to gwint, a jak się już kupi to niby zwrotu nie ma, pytanie do was czy może wymienialiście na jakieś inne i możecie polecić ? szukam szukam i jakoś nie mogę się zdecydować na zamienniki:)

#2 2024-03-16 09:16:22

Panda

Platynowy Zlotowicz

Punktów :   
Motocykl: Śprycha

Re: Lusterka Zephyr

Cześć,
miałem założone takie kaferejserowe wkręcane w kierownicę ale były słabe, bo przybliżały i pole widzenia było mizerne. Miałem zamienniki, różne. Kupiłem chyba też z Vicmy, to pewnego razu, gdy w gorący dzień zostawiłem motor na parkingu przy galerii handlowej, po powrocie szkło leżało na ziemi. Odkleiło się. W sklepie z chińskimi częściami do skuterów itp. kupiłem takie, mniej więcej, jak w zephie i nawet niezłe były. A potem udało mi się dostać oryginalne używki. Oryginały nie są zbyt dobre, bo nie widać aż tak dużo (jak dla mnie). Czyli widzę lepiej na boki, to nie widzę tyłu i na odwrót. Najlepiej mi się jeździło z lusterkami od xjr, które miałem w zielonej 750. Widoczność na 5.

#3 2024-03-17 08:55:06

Meguro

Użytkownik

Punktów :   

Re: Lusterka Zephyr

Jeżeli chodzi o widoczność to mam takie samo zdanie , może dlatego że za szeroki w plecach jestem ,dzięki za podpowiedz że z yamahy są okej ,chyba pójdę w tą stronę albo skłonie się do kupna z kawasaki w800 cafe/street lub z nowego z900rs, te z900rs są na dłuższym pałąku,tylko cena trochę wysoka

Stopka forum

RSS