Ja podkleiłem jeden pin w plastikowym zadupku, zawiozłem filtr oleju na impregnacje do warsztatu i zaraz potem wsadziłem go do zefirka. Następnie zabrałem go na 20km wycieczkę do blacharza i z powrotem dowiedzieć się o cenę przemalowania jednego plastiku :-)
A ja dzisiaj swojego zefirka przepastowalem przy farelce i przykrylem pokrowcem- za drzwiami znowu ostra zima i marne nadzieje na szybka wiosne i otwarcie sezonu!
a ja wczoraj założylam gmole, choć zastanawiam się czy odpowiednio, patrząc z tyłu widzę, że są na równi z obu stron, natomiast, gdy patrzę z przodu lewy jest nieco niżej, nie wiem co zrobić, ponieważ zaczelam poźniej ustawiać, ale nie da rady. ponadto oczywiście standardowo poczysciłam i rownież przykrylam pokrowcem.... ehhh ta glupia zima, niech już sobie idzie
admin napisał:
mogłabyś mi powiedzieć jakie gmole kupiłaś ewentualnie gdzie? rozglądam się za gmolami do mojego zr
gmole Fehling, a kupilam tu http://www.motobot.pl/www/str/skl.php?g … &ob=112405 razem z przesyłką zapłaciłam 345 PLN
jeszcze pytanko jesli chodzi o montaż, co zrobić, żeby z obu stron były ustawione tak samo, czy może nie muszą. Gdy patrzę z tyłu wyglądają si ale z przodu, nie podoba mi się to.
oto fotka jak to wygląda z przodu : http://img214.imageshack.us/i/zdjcie0096s.jpg/
Ostatnio edytowany przez Pau (2010-03-15 18:09:01)
powinny być równo, może motocykl stał na nierównym podłożu i poprostu takie złudzenie ? w otworach montażowych chyba nie ma luzu żeby można je było ewentualnie trochę podnieść/obniżyć?
hmm. a ja swojemu zephyrkowi zrobilem kolektory, wydech juz zalozony:)) czekam tylko na lepsza pogode, zmienie olej i bedzie juz gites:)), potem jeszcze tylko te durne urzędowe sprawy:/
A ja rozebrałem sprzęta do połowy i teraz się zastanawiam co z tym zrobić Tu jakaś śrubka tam jakiś dekiel. Grunt żeby nie przerobić go przypadkiem na koparkę.
Jako , że wakacji nadszedł czas (dla mnie) przyjechałem do PL . Dziś uruchomiłem ZRa Mai i wstawiłem białe tarcze do swoich zegarów . Wieczorem zrobię foty jak to wyszło.
Pozdreaux
a ja wczoraj zrobile chyba najlepszą rzecz dla mojego zephyra, zmienilem mu olej i filtry, wyczyscilem go nawoskowalem po zimie go strasznie sie zakurzył, potem polerka no i oczywiscie wziolem go na 50km spacer