strasznie glebokie zadrapania:/ mi sie wydaje ze pozostaje tylko wymiana dekielka.
Doman napisał:
Ta z której korzystam , Maja i wkrótce Arey jest naprawdę cool Daje radę przy nie wielkim nakładzie pracy Pomyśl może nad zakupem
Nie chcę zakładać nowego wątku więc wrzucam tu... Może macie pomysł jak to przywrócić do stanu sprzed szlifu (ciekawskim już odpowiadam że to nie ja tylko poprzedni właściciel)
http://img651.imageshack.us/img651/1787/zr550008fo.jpg
papier ścierny i to wygładzisz idealnie nie będzie ale napewno bedzie lepiej wyglądać, tylko zacznij od jakiegoś 100 minimum i później w górę
Dziś zdemontowałem ten dekielek. Rysy są tak głębokie , że jak zacznę ścierać to przebiję się na wylot. Zostawiam jak jest może kiedyś na allegro coś znajdę albo jakimś bazarze . Wiem , że można to tigiem potraktować , napawać i szlifować ale nie mam możliwości takiej i pewnie koszta by przekroczyły za używkę .
Dzięki za pomoc
naoawanie aluminium zalezy gdzie ale generalnie nie jest drogie, przynajmniej w wolbromiu, gdzie mieszkam, kiedy mialem yamahe xs 400- to facet mi spawal obydwie klamki i wzial ok.15 zl, reszta byla w moich rekach, warto poszukacniedrogiego fachowca a jesli nie to pozostaje tylko wymiana na inny
Ja dzisiaj odebrałam motorek od mechanika, wszystko było i jest ok. Regulacji nie trzeba było robić bo okazało się że wszystko jest jak ma być
Użytkownik
dzisiaj obdarzam mojego zephyrka nowa gumą z tyłu
filtr powietrza, nowe klocki, płyny i gruntowne mycie zrobiłam zefirkowi już miesiąc temu.
Dzisiaj zabrałam go na pierwszy (jego i mój) dłuższy spacer ok 100km.
niedługo wymiana oleju. pozdro
Użytkownik
Dla przetestowania nowej gumy zrobilem 220 km