@pabi masz na myśli połączenie gaźnik-króciec. Fakt, te sprężynki to chyba laparoskopowo trzeba zakładać 😉 o wiele trudniej uszczelnić króćce -airbox tam jest tylko rant i wycięcie do ustalania pozycji. Z czasem guma robi się twardsza i króćce latają w gniazdach swobodnie zamiast uszczelniać. Piotrek daj znać po wymianie 😉
Sprężynki mam, nie zamierzam też gum wymieniać, tylko uszczelnić w airboxie, żeby tam połączenie w miarę szczelne było. Same gumy są w niezłym stanie poza tym że słabo siedzą w airboxie.
Ogólnie airbox powinien stawiać trochę opór zasysanyemu powietrzu, a każda nieszczelność wpływa na skład mieszanki. U mnie piloty są wykręcone 2 razy więcej niż fabryczna wartość co powoduje, że kończy mi się regulacja jałowych obrotów.
Jak wkręce piloty to jest zbyt ubogo na jałowych obrotach. Przez to silnik kijowo schodzi z obrotów. Teraz mam praktycznie regulacje jałowych na minimum i piloty gdzieś z 4,5 obortu. Ładnie schodzi z obrotów po zamknięciu manetki i trzyma obroty jak jest rozgrzany.
Użytkownik
Ja wymienilem olej, a potem coś mi nie zagrało z onaczeniami, nie wiem jak to możliwe ale zalałem motul 10w30...... Pasmo porażek z zefirem w tym roku....
Nic mu nie bedzie od tego oleju... Gorzej jakbys zalal mineralny...
Ave!
Ano tak to lecialo:
Środa - filtry, olej, smar na łańcuch (przy okazji odkryłem, że gumowe rękawice pozwalają zachować naturalny kolor łapek, nie trza potem kąpieli w benzynie).
Czwartek - mycie, ładowanie aku, kontrola płynu, glanc siedzenia.
Piątek - polerka chromów do utraty tchu... Napojenie Zefirka nową etyliną.
Tak nawiasem to od środy ja z kolei chłonę takie litewskie wynalazki: Vilniaus Alus, Kauno Sviesusis, Double Horn Alus, ostatni zapomniałem spisać zanim butlę wywaliłem, o stężeniach od 4 do 5.2 %. Polecam!
Sobota - efekt może nie zniewalający, ale na pewno urzekający
A potem zaczęło k.... padać.
Niedziela - w końcu w pełnym słońcu!
Jeno zimnym, a wicher duł że hej... Za to po jeździe much w zębach mało, bo jeszcze się nie obudziły.
Z pozdrowieniami!
Aż super się patrzy na tak dopieszczonego Zephyrka. Wygląda jak z salonu
Pabi, normalnie nie ma się czego przyczepić Dekle, kapy demontowałeś do polerowania czy na silniku?
Ostatnio edytowany przez Vice (2024-03-18 21:21:12)
//Przemyślenia przy rosole 2//
Nineteen again…
Znowu poczułem, jakbym miał lat 19-cie… Ale po kolei.
Ostatnio pojechałem na wywiadówkę do liceum, w którym dzieciak się uczy. Oczywiście Zefirkiem. Primo – zawsze gdzieś zaparkuję i nie wchodzę czerwony i wkurzony w mury alma mater jak inni rodziciele, walczący o miejsce, a takiegoż nie ma. Secundo – zawsze to miło jak się jakiś stary znajomy napatoczy i ślina mu leci i obiecuje, że on też tak „zaniedługo” będzie motorkiem pomykał. No taki styl & szpan ogólnie
Wychowawczyni (belfer/polonistka z krwi i kości), na koniec puściła tradycyjnie „jakieś pytania?” - odpowiedziała cisza jak kiedyś w mojej klasie. „No nie wyjdziecie jak nie zadacie” – dodała. Dalej cisza aż w uszach huczało… Niestety jedna matka nerwowo nie wytrzymała i puściła „a w tym roku matura to trudna była?”. I się zaczęło – przerobiła z nami cały test maturalny z polskiego!
Kończę przemyślenia, bo schabowy stygnie.
Z pozdrowieniami, Pabi
Odpaliłem i zrobiłem przegląd po 4 latach. Tylko że to jeszcze Moto po Borknagarze. Trochę drogi przed nami ale idzie ku dobremu.
Pic or nothing happen
Nawet pasi, bo do zielonego mi ona nie pasowała Dobry serwer do zdjęć
Ostatnio edytowany przez Vice (2024-07-03 21:36:05)
Moim zdaniem żadna owiewka nie polepszy wyglądu Zepha, jednak faktycznie ta w tym kolorze nie wygląda odpychająco